Režisér Ron Howard dokončí natáčanie Star Wars spinoffu o Han Solovi

22.6.2017|Ivet Kollárová|
Režisér Ron Howard dokončí natáčanie Star Wars spinoffu o Han Solovi

Pred dvoma dňami prišla z Hollywoodu správa, že režiséri Phil LordChris Miller, ktorí pracovali na spinoffe franchisu Star Wars, zatiaľ nepomenovanom filme o Han Solovi, boli prepustení kvôli kreatívnym nezhodám s producentmi filmu, šéfkou spoločnosti Lucasfilm Kathleen Kennedy a scenáristom filmu Lawrencom Kasdanom. Lord s Millerom chceli do príbehu vniesť viacej humoru, čo sa nestretlo s pochopením pána Kasdana.

Napriek tomu, že Lord s Millerom pracovali na snímke už štyri a pol mesiaca, štúdio sa rozhodlo s nimi ukončiť spoluprácu a najať nového režiséra s podobnou víziou, ktorý by film dokončil. Tejto neľahkej úlohy sa, podľa najnovších informácii ujal režisér Ron Howard, ktorý naskočil do poriadne rozbehnutého vlaku. Oficiálne filmu stále ostáva necelý mesiac natáčania, s plánovanými piatimi týždňami opakovaného dotáčania určitých scén.   

Ako dlho výroba filmu nakoniec potrvá ostáva otázne. Howard začal pracovať na prepise scenára, čo môže viesť k novým, opakovaným natáčaniam. Pre upokojenie situácie sa stretol s hlavným obsadením filmu, Aldenom Ehrenreichom, Donaldom Gloverom, Woodym Harrelsonom, Emiliou Clarke, či Thandie Newton, a po vzhliadnutí prvotnej editácii, sa do natáčania opäť pustia 10. júla.

Ron Howard je známy svojimi filmami ako Apollo 13, Čistá duša, Da Vinciho kód, Anjeli a démoni, Rivali, či Inferno. Ako sa Howard s dvojicou Phil Lord a Chris Miller, ktorí napokon dokončili tri štvrtiny filmu, podelí o kredit na filme, rozhodne asi až Zduženie amerických režisérov (DGA).

Svetová premiéra zatiaľ nepomenovaného filmu o Han Solovi je naplánovaná na 25. máj 2018.  

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Featureflash | Dreamstime.com

Súvisiace články